Idézetek, amiket jó ismerni

Hol mondták?

Nem ezek azok a droidok amiket keresnek

Star Wars - Egy új remény - nem ezek azok a droidok, amiket keresnek

Star Wars - Egy új remény - nem ezek azok a droidok, amiket keresnek

“Nem ezek azok a droidok amiket keresnek” a Star Wars – Egy új remény című film egyik híres sora, amit Obi-Wan Kenobi mond az őket megállító birodalmi rohamosztagosnak, ezzel a Jedi elmetrükköt alkalmazva rajta, és demonstrálva Luke felé az Erő hatalmát.

Mikor hangzik el?

Luke Skywalker miután nevelő szülei meghalnak Obi-Wan Kenobival tart az űrkikötőbe. A rohamosztagosok nagy erőkkel keresik a bolygón a Halálcsillag terveit, ennek során jutnak el Luke nevelőszüleihez is. Illetve logikusan átvizsgálnak mindenkit az űrkikötő környékén. Az ellenőrzésen Obi-Wan se tud átcsusszanni, vagy talán nem is akar, hiszen bízik magában és az Erőben, hogy gond nélkül tudja manipulálni a Rohamosztagos elméjét.

A jelenet

Rohamosztagos Mutassa az irataikat!
Obi-Wan Nincs rá semmi szükség, hogy megnézzék az irataikat.
Rohamosztagos Nem szükséges megnéznünk az irataikat.
Obi-Wan Nem ezek a droidokat amiket keresnek.
Rohamosztagos Nem ezek azok a droidok, amiket kerestük.
Obi-Wan Továbbengedhetik.
Rohamosztagos Továbbmehet.

Utalások erre a jelenetre

A trilógia harmadik részében a Jedi visszatérben Luke is alkalmazza ezt a Jedi képességet, hogy bejusson Jabba palotájába.
16 évvel a klasszikus Star Wars trilógia után elkészült az első előzmény film a Baljós árnyak. Ebben Qui-Gon Jinn szintén ezzel az elme trükkel akarja rávenni az ócskást Wattót, hogy elfogadja a köztársasági pénzt, de a toydari fajra nem hatnak a Jedi elmetrükkök.

11+1 Felejthetetlen Star Wars – Egy új remény idézet

Leave a Reply